Before /After: Tamboerskloof flat makeover

At Opia Design, we love receiving pictures from our clients and we love reading their journey when they’re finally done with their installations. We want to see the result, and we always share their excitement.

By doing so, it reminds us why we started Opia Design as this is the best part of our job.

This time was no different; when Jessica sent us the pictures of her renovated flat, we immediately fell in love and wanted to know more!

Tackling the renovation of those typical flats can be genuinely challenging. The natural light is often low, and the numbers of separation walls -most of the time concrete-made - can be disheartening.

At the same time, once done and dusted, the result can be truly stunning, giving the owners a sense of pride and great achievement. It is definitely the case for this one and hats down to the talented couple!

We let you appreciate the result.

Old entrance

Old entrance

Kitchen view

Kitchen view

Walls were removed to bring more light and space to the flat

Walls were removed to bring more light and space to the flat

Living room

Living room

Kitchen

Kitchen

The open plan kitchen/living room sets the tones of the flat. The seamless cabinet doors, wooden floors and natural elements of decoration complement each other.

Walls and ceilings are painted in the same white to enhance the sense of space.

ROZALLE0001.jpeg
The owners have simplified the flow of the flat and changed the access to the bathroom and visitor’s toilet

The owners have simplified the flow of the flat and changed the access to the bathroom and visitor’s toilet

Visitor’s toilet

Visitor’s toilet

The previous bathroom

The previous bathroom

Bathroom

Bathroom

A recess has been added to create a visual effect

A recess has been added to create a visual effect

Visitor’s toilet

Visitor’s toilet

To bring colour to the neutral palette, zelliges in Petrol Blue have been added to the shower floor and recess. A beautiful visual effect using Popham Design’s Envelop was used in the visitor’s toilet.

ROZALLE0017.jpeg
ROZALLE0019.jpeg

Design: Jessica Crewdson

Credit pictures: Robyn Walker

Ghizlaine Menebhi